27 April Nautilus

27 April Nautilus

Zaterdag 27 april 2019 Nautilus
Uitgezet door : Bernhard Seldenrath
Verslag: Gerrit Hitzerd

Koningsdagtocht.

Met André ruimschoots op tijd van huis vertrokken. Na enig omzwerven, kwamen we keurig op tijd bij het startpunt, Restaurant De Bergse Plas. Op deze speciale dag bleek lake 7 voor ons gesloten en heeft Bernhard ons op tijd kunnen berichten over de gewijzigde startplaats.
4 deelnemers hebben zich afgemeld. We vertrokken dan ook om 11.15 uur met drie tandems en drie solofietsers. Er was een buiige dag voorspeld. Voorlopig bleef het droog.

Na een kort stukje langs de Rotte kwamen we bij de Gordelweg, vanwaar we een stadsroute deden rond het Centrum. Richting Overschie en langs de Schie naar Het Zuiden en weer terug Via onder meer de Rochussenstraat. Over de Maasboulevard fietsend snoven we de heerlijke geur van het Maaswater op. Dit in contrast met de uitlaatgassen van de stad. Het moet wel gezegd worden, dat het mooie fietspaden waren en weinig verkeerslichten.

Behalve wat regenvlagen tot nu toe, hadden we geluk, dat we onder het viaduct Maasbrug, konden schuilen voor een fikse bui. Daarna vervolgden we onze weg naar ons lunchadres de roeivereniging Nautilus. We hadden ons eigen kuchje bij ons. Onze gastheer Bernhard had natuurlijk ook ditmaal enige versnaperingen voor ons.

Het was prettig converseren met elkaar, omdat iedereen elkaar kon verstaan. We waren immers met een kleine groep en geen andere mensen, zoals in Openbare gelegenheden. Ik gaf er de voorkeur aan om hierna richting huis te gaan, omdat ik niet optimaal fit was en het ook niet zulk aangenaam weer was om het rondje via Capelle te doen. De anderen sloten zich hierbij aan. Pakten wel nog even het Kralingse Bos mee. Waren rond 14,30 uur, moe maar voldaan weer thuis. Met hartelijke dank aan onze voorrijders.

Helaas geen foto’s 🙁

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *