26 mei Moerkapelle

26 mei Moerkapelle

Zaterdag 26 mei 2018 Moerkapelle en Zevenhuizen
Uitgezet door : Marianne Huyts
Verslag: Marianne Huyts

Het belooft een prachtige dag te worden zonnig en boven de 25 graden!! Dus gewapend met zonnebrand; zonnebril en water ga ik Erica ophalen met wie ik vandaag fiets. Ook zij heeft de nodigde attributen om zich tegen de zon en de warmte te wapenen.

Vanuit Bleiswijk, waar de reserve tandem staat ( omdat Erica nog geen eigen tandem heeft ) vertrekken we naar het startpunt van de tocht: Lake 7, Strandweg 23, Oud Verlaat.

Langzaam druppelt iedereen binnen en als we aan de koffie/ thee zitten, komt Frans, de voorrijder van Veronic binnen om te vertellen dat ze pech hebben met de tandem en dus vandaag niet mee kunnen fietsen. Frans besluit om toch mee te gaan op zijn eigen fiets. Gezellig.

We vertrekken om 11.15u met 11 tandems. De start verloopt wat rommelig, mede door de Nesseloop, die bij de start onze route doorkruist.

We fietsen langs de mooie Rotte naar Moerkapelle. Van daaruit naar de Kersen kwekerij Jomajole aan de Middelweg 5, in Moerkapelle..

Hier zijn al heerlijke kersen te koop!! We krijgen een lunch: Broodjes met ham of kaas; of met een kroket. Ook kan er een kersenflap worden besteld. En voldoende te drinken want door de warmte in de kas en buiten, is dat echt wel nodig.

Na de lunch en nog een wandeling door de kas, vervolgen we onze tocht richting Waddinxveen. We komen langs mooie nieuwbouwhuizen en gaan via de ventweg langs de N453  naar de Noordelijke Dwarsweg richting Zevenhuizen.

Natasja weet een snackbar met heerlijk Italiaans ijs, dus daar stoppen we even voor!

Ook is er vlakbij Zevenhuizen een nieuw natuurgebiedje waar een fietspad is aangelegd wat voor ons precies goed op de route ligt, dus daar fietsen we doorheen. Het ligt mooi, vlak naast de Willem Alexander roeibaan.

Bij Lake7 aangekomen blijkt dat er een evenement is, dus fietsen we door naar de Blokhut om onze mooie fietstocht af te sluiten met nog een drankje!!

Het was weer een heerlijk dag met prachtig weer en gezellige deelnemers!!

klik <HIER> voor de foto’s 

klik <HIER> voor een filmpje van Bert

 

Eén gedachte over “ 26 mei Moerkapelle

  1. Een van de mooiste dagen/tochten sinds ik erbij ben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *