20 Mei Midden Delfland

20 Mei Midden Delfland

20 Mei 2017 Pannekoe (Berkel) – Midden Delfland
Natasja van Baaren

Op zaterdag 20 mei hebben we het eerste lustrum van Tandemclub Rotterdam  gevierd met een prachtige fietstocht. We waren met een grote en  gezellige groep.  Helaas konden Manny en Gerrit beiden door ziekte niet meefietsen.

Om 11 uur verzamelden we bij De Pannenkoe bij Randstadrailstation in Berkel, waar we werden ontvangen met koffie/thee en appeltaart. Daarna ging het via de Rodenrijseweg , het onverharde fietspad langs de Berkelse Zweth  en de Kandelaarbrug over de Schie naar Midden-Delfland, een prachtig waterrijkgebied tussen Delft, Schipluiden, Vlaardingen en Maasland.  Er  valt hier zo veel  te zien en te horen, zeker in dit jaargetijde. We staken de Vlaardingervaart over met de bekende trekschuit. Hier konden de uitslovers onder ons laten zien dat ze niet alleen over spierkracht in de benen beschikten maar dat het met de armspieren ook wel  snor zat. We pasten niet allemaal tegelijk op het pontje, dus dat was dubbelplezier.

Aan de overzijde van de Vlaardingervaart –  in de  Duifpolder –  werden we met een bordje  gewaarschuwd voor het gladde fietspad, niet door duiven- maar door ganzenuitwerpselen…..  Gelukkig bleef iedereen overeind en kwam al gauw de aanlegplaats van de volgende pont ( in Maasland)  in zicht. Helaas begon het bij aankomst te regenen, terwijl  veerpont De Kwakel nergens te bekennen  was. Anita, Frank, Paul en Rachael besloten dan maar “een stukje” om te fietsen, om niet in de regen te hoeven wachten.  Natasja had gezegd dat dit ongeveer 2 km extra fietsen was, maar het bleken er bijna 5 te zijn….. Met de extra kilometers vanuit Capelle naar het startpunt  hebben Frank en Anita samen met Rachael en Paul waarschijnlijk weer het meeste aantal kilometers gefietst. Nadat Marian gebeld had, kwam de veerpont er alsnog snel aan en konden we overvaren naar ons lunchadres aan de overkant: ’t Jachthuis. Er werd een heerlijke broodmaaltijd geserveerd met kroketten, ham en brie. Na afloop heeft een aantal deelnemers ook nog gesjoeld.

Na de lunch zag de lucht er nog even dreigend uit, maar al gauw klaarde het op. Langs de Foppenplas fietsen we nu door de Broekpolder en langs het Bommeer, om uiteindelijk weer uit te komen bij de Schie en terug naar Berkel. Vlak daarvoor hebben we op een uitzichtspunt genoten van de zon en  meegebrachte fruit, en van de door Marian gebakken kruidkoek. Het recept van die heerlijke  kruidkoek is op verzoek te krijgen bij Marian.

Dankzij de routeplanner vonden we uiteindelijk restaurant ’t Manneke, waar we verwacht werden voor een diner. Gerrit en zijn vrouw hadden zich inmiddels ook bij het gezelschap gevoegd.  Wat hebben we hier genoten! De gerechten werden steeds op een plank geserveerd en er was heel veel afwisseling.  Verschillende vlees- vis- en groentegerechtjes met als klap op de vuurpijl een gigantische toetjesplank. Na afloop werden de voorrijders door Veronic bedankt en kregen zij een heerlijk flesje Prosecco.

Rond 8 uur ging iedereen naar huis, maar niet nadat speciaal voor de Dirk Kuyt Foundation een groepsfoto was gemaakt. Zal Dirk ingaan op onze uitnodiging voor de jubileumtocht in september?

Als voorrijder ben ik heel blij dat ik twee jaar geleden heb kennisgemaakt met Tandemclub Rotterdam. Het geeft mij heel veel voldoening mijn hobby met anderen, voor wie een stukje fietsen niet altijd vanzelfsprekend is,  te kunnen delen. En onderweg zijn er altijd weer interessante gesprekken met evenzo interessante mensen. Ik hoop nog veel tochten mee te kunnen fietsen. Dank jullie wel!

klik <HIER> voor de foto’s 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *