25 Nov. Zoetermeer

25 Nov. Zoetermeer

Zaterdag 25 november 2017 Lake7 – Zoetermeer
Uitgezet door : Hans Uittenboogaard.
Verslag: Rachael Fox

De eerste van de wintertochten van de seizoen 2017/2018. Ondanks de steeds slechter wordende weersvoorspellingen hadden 9 tandems zich aangemeld voor deze tocht, veel meer dan de gewoonlijke 3-4 tijdens de winter. Zoveel zelfs dat Hans zich genoodzaakt achtte om toch op de vrijdag de route voor te rijden. Iets wat normaal gesproken niet nodig is tijdens de winter.

Uiteindelijke waren het 8 tandems en 16 fietsers die bij Lake 7 verzamelden. Met de evaluatie borrel van de dinsdag daarvoor vers in ons geheugen was iedereen alert dat we op tijd moesten vertrekken. Om dit te bespoedigen betaalde Hans de koffie, van harte dank Hans! Stipt op tijd, rond 11:10 uur,  met de vereiste groene en oranje hesjes, vertrokken we langs de Rotte richting Zoetermeer.

Met handschoenen, jas en sjaal was het prima vol te houden op de fiets. Zelfs de zon kwam af en toe te voorschijn. Onderweg naar restaurant Meerenbos kwamen we de boot van Sinterklaas tegen. Sinterklaas zelf was niet te zien, wel wat Pieten. Bij het restaurant kwamen we iets achter op schema omdat er zoveel kinderen op de fietspad stonden te wachten op de stoomboot. Hierdoor moesten we een stuk lopen. Na deze opstopping heeft onze leider een stevig tempo aangehouden om de verloren tijd weer in te halen.  Iets wat prima lukte doordat, zoals afgesproken, iedereen dicht bij elkaar bleef en niemand achter raakte.

Een beetje tegenwind maar we arriveerden netjes op tijd bij ons lunchplek, ‘t Geertje. Nieuw voor mij maar voor veel van de deelnemers een bekende pauzeplek. Ook hier zou Sinterklaas die middag een bezoekje gaan brengen dus de kinderboerderij was gezellig druk. Gelukkig had onze leider de tafel gereserveerd. Het cafeetje was eigenlijk drukker dan de bediening aan kon maar uiteindelijk had iedereen toch wat te drinken en te eten gekregen. En met een pannenkoek met alles er op en eraan voor € 5,50 kon niemand klagen over de prijs.

Na de lunch begonnen we aan de terugreis. Een net iets andere route dan de heenweg. We hoefden maar 1 keer te schuilen onder een brug maar voor de rest hebben we een hele mooie droge tocht gehad. Zo zie je, buienradar weet toch niet alles.

Na afloop bleef het grootste gedeelte van de groep gezellig nakletsen met een drankje bij Lake 7.

Monique deed voor de eerste keer mee aan een tocht van de tandemclub. Welkom Monique.

Van harte dank Hans voor het organiseren. Het was een leuke tocht. Prettige feestdagen iedereen en tot een volgende keer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *