28 december Oliebollentocht

28 december Oliebollentocht

Zaterdag 30 november 2019 Oliebollentocht
Uitgezet door : Hans Uittenboogaard
Verslag: Jaap van Mourik

De oliebollentocht van de tandemclub is een kleine traditie die ik zelf voor de tweede maal meefietste. Ik wil ‘m al niet meer missen!

We verzamelden 10.30 u in de Fonteinkerk in Hillegersberg waar we in de ruime foyer koffie dronken en een smakelijke appelbeignet aten die Hans voor ons had gebakken. De opkomst was groot en met twaalf tandems vertrokken we onder leiding van Hans U. door het Bergse bos via Bleiswijk naar Zevenhuizen.

Het was helder en zonnig winterweer, de temperatuur maar net boven het vriespunt. Heerlijk stil weer om te fietsen, wanneer je tenminste warme handschoenen droeg

In Zevenhuizen waren we te gast in de prachtige woning van Hans en Angelique, waar we met z’n allen aan lange tafels op konden opwarmen. Feestelijke flessen werden ontkurkt

en de glazen met bubbels werden geklonken en gedronken bij de warme oliebollen die Natasja en Jaap zo uit de pan bij ons presenteerden.

Voor we vertrokken werden de gulle gevers van deze feestelijke lunch bedankt met applaus en een presentje. Ook Lies, Manny en Marianne kregen een attentie voor hun inzet binnen onze Tandemclub.

De terugtocht ving aan met een valse start, bij één tandem was de ketting van het tandwiel gelopen. Het mocht de pret niet drukken want even later fietsen we langs de Rottemeren naar Nesselande. Langs de zoom van deze nieuwe droomstad passeerden we het huis van Erika en keerden terug naar de Rotte. Het bruggetje bleek er voor velen echt te steil om in het zadel te blijven zodat we klunend de overzijde bereikten.

Daar ging het rap omlaag richting de herberg aan de Bergse Plas. Ook hier konden we even lekker opwarmen onder de terrasverwarming in de serre.

Met een koffie of warme chocolademelk met slagroom sloten we de tocht af.

Deze dag was prachtig en we verheugen ons nu al op het nieuwe seizoen!

Tot slot wil ik ook persoonlijk mijn grote dank uitspreken voor iedereen die zich zo fantastisch heeft ingezet voor deze memorabele oliebollentocht!

klik <HIER> voor de foto’s

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *