25 januari Hoftijzer tocht

25 januari Hoftijzer tocht

Zaterdag 25 januari 2020 Schiebroek
Uitgezet door : Roelof Bosch
Verslag: Adri van den Berge

De eerste tocht van 2020 zit er weer op met een ongebruikelijke hoge opkomst voor een wintertocht. Het verzamelpunt was in Schiebroek bij het bedrijf van Roelof. De ontvangst was zeer hartelijk en koffie/thee en zelfgebakken kruidkoek.

Als dank voor de gastvrijheid van Roelof, zijn vrouw Rianne en werkneemster Nikka, mocht Erika een lekkere (koude) fles wijn aanbieden aan Roelof en een mooie blos bloemen aan Rianne. Daarnaast kreeg Roelof nog een hele fraaie fotocollage aangeboden door Marianne waar hijzelf natuurlijk een aantal keren opstond.

Voordat we vertrokken, vertelde Roelof iets over de tocht: hij had hem in tweeën verdeeld, een ochtendrit en een middagrit. Na de ochtendrit zouden we terugkeren naar zijn bedrijf om aldaar de lunch te gebruiken. Iedereen was vrij om ook aan de middagrit deel te nemen. Hierna vertelde hij iets over het ontstaan van zijn bedrijf wat terugging tot maar liefst 1885.

Rond de klok van elven werd het toch maar eens tijd om de kou op te zoeken. Maar liefst 10 tandems (oorspronkelijk zelfs 13) vertrokken vanuit Schiebroek richting startbaan van Zestienhoven (de nieuwe naam van dit vliegveld is veel te lang en lelijk bovendien).

Na het oversteken van de altijd drukke Doenkade, ging het richting Oude Leede. Altijd een fraai stukje Nederland. Via de Ackerdijkse plassen ging het via wat omweggetjes naar een onverharde weg richting Berkel en Rodenrijs.

Het laatste stuk ging langs de oude Hofpleinlijn richting Veldkersweg.

Daar aangekomen konden we gewoon door de garage naar binnen rijden alwaar een heerlijke lunch klaarstond voor ons.

Iedereen had zijn/haar bestelling gedaan, de broodjes waren erg lekker. Daarnaast konden we nog kiezen uit twee verschillende soorten soep. Wat een feest! Verschillende soorten non-alcoholische drankjes stonden al klaar zoals melk, sinaasappelsappen en diverse soorten water (met en zonder bubbels).

En ja, zie dan maar weer eens op te stappen om een rondje te trappen in de kou….

Rond de klok van half 2 was het dan zover. Richting Lage en Hoge Bergse Bos had Roelof een mooie tocht uitgezet. De middagtocht was bijna net zolang als de ochtendtocht. Om recht voor zijn bedrijf te rijden, reden we op het eind een blokje om zodat Roelof met de afstandsbediening zijn garagedeur kon openen. Zodoende konden we meteen naar binnen rijden en de fietsen daar stallen.

Nikka had de drankjes (dit keer ook met alcohol) en de hapjes al klaar gezet

en al gauw zaten we te smullen van de lekkere warme snacks en andere versnaperingen. Rond de klok van vieren vond iedereen het toch wel weer eens tijd om op te stappen. Roelof en Rianne werden door iedereen zeer hartelijk bedankt voor de genoten gastvrijheid en heerlijkheden. Hieronder de route.

De ‘lange streep’ naar Capelle a.d. IJssel is de route vanaf het huis van Frank en Anita naar Schiebroek.

klik <HIER> voor de foto’s

Eén gedachte over “ 25 januari Hoftijzer tocht

Reacties zijn gesloten.

Reacties zijn gesloten.