29 sept. Delfshaven

29 sept. Delfshaven

Zaterdag 29 september 2018 Delfshaven
Uitgezet door : Bernhard Seldenrath
Verslag: Hans Groeneveld

Dit keer was de Fonteinkerk (Terbregselaan 3) ons vertrekpunt van de maandelijkse fietstocht.

Elly Nijssen ontving ons daar gastvrij, met een kop koffie of thee, en Bernhard had ontbijtkoek van de Jumbo geregeld.

Elly gaf een rondleiding door het vrij nieuwe kerkgebouw, mooi was om te zien het hergebruik van oude materialen ( hout en kroonluchters)

De zon scheen en weinig wind, heerlijke omstandigheden om aan de stadsroute te beginnen, met 8 tandems: over de drukke Molenlaan, via de Hoge limiet, de Ringdijk op, over het Rozenlaan-viaduct.

Vervolgens; de Gordelweg, Kanaalweg, langs Blijdorp, Abraham van Stolkweg, Aelbrechtskade naar Delfshaven; De Voorhaven.

Bij de Pelgrim (stadsbrouwerij) hebben we geluncht: Rotterdamse kroketten, Uitsmijter, tosti en dergelijke, tijdens de lunch moppen van het komische duo Frank en Bernhard.

Er was nog ruim tijd om een wandeling door Delfshaven te maken, tot aan de molen, daarna op tijd terug want buiten verzamelden zich al veel mensen voor de Lezing over Piet Hein, in de Oude- of Pelgrimsvaderskerk.

We troffen daar ook Simon Stokvis (Sjoerd Pleijsier) met zijn Rondje Rotterdam.

In een overvolle kerk hebben we de lezing van Simon Rozendaal (www.simonrozendaal.nl)bijgewoond, Piet Hein (1577-1629) toch een volksheld, de Zilvervloot buit gemaakt, het was oorlog (nietwaar)

Voor het vervolgen van de tocht, met zijn allen op de foto bij het standbeeld van Piet Hein.

De Schiedamseweg was afgezet, Oude Westen was even Wilde Westen,  via de Mathenesserdijk en Spangesekade naar de Spaanse polder, langs de “oude’ Van Nelle-fabriek, met een extra rondje op de rotonde, over de Spaanse brug Overschie binnen gereden,door de Martinus Dorpiusstraat, alwaar Jules Deelder is geboren en als kind gewoond heeft, (Konijnenhok op Overschie), via de Achterdijk een landelijke route om vervolgens bij Franciscus een omleiding te volgen (voorrijden? Bernhard?)

Door het Kleiwegkwartier, over de Kleiweg, Gerrit en Bert haken af, de Straatweg en net voor de Prins Berhardkade, slaat Bernard af naar de Rottekade, alwaar we bij het sluisje stoppen, om nog even bij Nautilus na te genieten in het zonnetje, na weer een sportieve en geslaagde, en dit keer ook educatieve tocht.

klik <HIER> voor de foto’s

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *