30 september – Gouda

30 september – Gouda

Zaterdag 30 september 2017 – schollebos – Gouda
Lies Verkammen

Om half elf kwam Kitt naar mijn huisadres en daarna zijn wij samen op mijn tandem gesprongen richting ons verzamelpunt in het Restaurant Schollebos Bermweg 133 in Capelle aan de Ijssel.  Na de begroeting,  en wat gedronken te hebben zijn wij met 10 tandems op pad gegaan. Het was intussen wel gaan miezeren dus was regenkleding niet overbodig. Verder weinig wind, dat was lekker fietsen.

De route, door Natasja uitgezet, voerde ons langs de ijssel. Na 6,4  kilometer hebben wij even stilgestaan bij het monument ‘dubbeltje op zijn kant’

Een beeld van een man en een boot herinnert aan de watersnoodramp. In de nacht van 1 februari 1953 brak ook hier  de dijk door. Om het 15m brede gat te dichten voer een schip het gat in en werd het verder gedicht met zandzakken. https://izi.travel/nl/e410-monument-1953-een-dubbeltje-op-zijn-kant/nl

Daarna verder Langs Moordrecht en de Gouwe over naar Gouda.

Rond 13.15 uur zijn wij neergestreken voor een lunch.  Op het terras ‘bij gewoon Gouds’. Het terras was overdekt en verwarmd. Het was er erg druk maar de bediening werkte snel. Ik heb een broodje zalm besteld en het smaakte heerlijk.  

Na de lunch was de regen zo goed als opgehouden en zijn wij Gouda weer uitgereden en via de andere kant van de ijssel teruggefietst. Door de polder tot dichtbij Ouwerkerk, waar wij de dijk weer opgingen richting de veerpont.  Niet alle tandems konden in 1 x mee maar omdat mijn voorrijdster aangegeven had graag 17.00 uur thuis te zijn, mochten wij als eerste aan boord stappen. Daarna is een deel van de groep terug gegaan naar het restaurant in het Schollebos voor een borrel, wij zijn als een speer doorgefietst naar huis. Het was weer een mooie dag!

Klik <HIER>  voor de foto’s 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *