9 Sept. – Hellevoetsluis

9 Sept. – Hellevoetsluis

Zaterdag 9 september 2017 Oostvoorne – Hellevoetsluis
Elly Klijnoot en Marianne Ros

Op zaterdag 9 september vierden we ons 2e lustrumtocht. Voor deze tocht waren tandems gehuurd en deze werden bezorgd bij Paviljoen de Duinrand in Oostvoorne. Met 6 auto’s kwamen we aan in Oostvoorne waar we werden ontvangen met koffie/thee en verse appeltaart.

Rond 11.30 uur vertrokken we met 12 tandems voor de Helmen Helden route. Omdat iedereen zijn zadel op de goede hoogte moest zetten, duurde het een tijdje voordat we konden vertrekken maar een klein zonnetje maakte het aangenaam om te wachten.

Het Oostvoornse en het Brielse Meer
Het startpunt van deze route ligt aan de rand van het eiland. Aan de ene kant kijk je uit over de Maasvlakte en aan de andere kant zie je het Groene strand van de Slikken van Oostvoorne. Vanuit hier fiets je langs het Oostvoornse Meer en daarna langs het Brielse Meer. Onderweg kom je langs een oude vuurbaak die herinnert aan de tijd dat het eiland verdedigd moest worden tegen vijanden die vanuit de zee het eiland wilden veroveren.

Van Oostvoorne via Brielle naar Hellevoetsluis. In Hellevoetsluis gingen we lunchen. Bij aankomst in eetcafé de Admiraal waren we al aardig opgedroogd van de eerste en enige regenbui die we die dag hadden. Na de lunch via Rockanje weer terug naar Oostvoorne waar een borrel met hapjes op ons wachtte op een redelijk zonnig en licht bewolkt terras. Rond 18.15 uur begonnen enkelen afscheid te nemen om weer naar huis te gaan.

Een geslaagde dag met weer dat mee viel naar alle voorspellingen en complimenten voor de Lustrum werkgroep.
Klik <HIER> voor de foto’s

 

Eén gedachte over “ 9 Sept. – Hellevoetsluis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *