30 maart Krimpenerwaard

30 maart Krimpenerwaard

Zaterdag 30 maart 2019 Krimpenerwaard
Uitgezet door : Marian Huyts
Verslag: Marian Huyts

de 1ste langere tandemtocht seizoen 2019
Langs de IJssel en door de Krimpenerwaard.

Na de winterstop, starten we dit seizoen met 9 tandems.
Helaas 2 tandem-afmeldingen door ziekte. Beterschap gewenst!!

Vanuit Lake 7 aan de Zevenhuizerplas, vertrokken we met prachtig weer richting Nieuwerkerk aan de IJssel, om via het fietspad aan de IJsseldijk naar Moordrecht te gaan waar we met het pontje naar Gouderak zijn overgestoken. Altijd weer leuk om niet alleen langs de IJssel te fietsen, maar ook om over de IJssel te varen.

In Gouderak zijn we de polder in gegaan, waar we allerlei vogels hoorden en watersnipjes, zwanen en eenden zagen die al druk in de weer waren met nesten maken of al zaten te broeden.

We wilden eigenlijk nog langs Kaasboer Bas, maar dat redden we helaas niet kwa tijd. We hadden namelijk afgesproken om te gaan lunchen bij restaurant de Heerlijkheid van Ouderkerk en het zou niet goed zijn om daar veel later aan te komen. We hebben een heerlijke lunch gehad en zijn heel goed en vriendelijk geholpen. Complimenten voor alle medewerkers die hieraan hebben meegewerkt!!

Na onze lunch moesten we even een klein stukje omhoog fietsen om bij de 2e veerpont te komen, die ons van Ouderkerk ad IJssel naar Capelle zou brengen. Frank en Anita zijn met hun voorrijders via de Algerabrug gefietst omdat dit voor hen beter uitkwam. Dus met 7 tandems verder; wat gezien de capaciteit van de fietsveerpont ook wel goed uitkwam.   Het was ook best even passen en meten voordat alle tandems met hun fietsers aan boord waren. Maar het lukte!!

Aan de Capelse zijde van de IJssel zijn we ter hoogte van Hitland naar en door Schollevaar gefietst; waar we onder alle snelwegen door, langs Zevenkamp weer naar Lake 7 zijn gereden, waar we nog heerlijk in de zon een drankje hebben genuttigd.

Het was een zeer geslaagde, gezellige en kwa weer een uitgelezen tandemtocht; graag tot de volgende keer met hopelijk vergelijkbaar weer!!

klik <HIER> voor de foto’s

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *